Veldovensteen

Van opgraving tot afwerking

Opbouw in verschillende stappen

Wij bakken onze veldovenstenen, handvormstenen en boerenstenen met veel zin voor techniek en respect voor traditie. Eerst graven wij zuiver leem op en persen we die tot stenen. We stapelen de stenen op in een loods om ze te laten drogen en gaan dan over tot het bakproces. Dat proces gebeurt volledig in open lucht met behulp van een typische veldoven. 

Om de veldoven te creëren, beleggen we een afgebakende oppervlakte met houtskool. Daarna stapelen we manueel enkele lagen stenen op – met tussen elke laag wat houtskool – en steken we die in brand. Als de eerste lagen goed doorbakken zijn, stapelen we een nieuwe laag op tot we uiteindelijk een ‘toren’ van stenen bekomen.

Originele uitstraling

Elke steen anders

Elke van onze stenen zal uiteindelijk een ander uitzicht en oneffen oppervlak hebben, wat zorgt voor een uniek uiterlijk van uw gevelmetselwerk.

U heeft de keuze uit diverse formaten (bv. 190x90x50 mm of 210x100x65 mm) en uitvoeringen. Zo kan u ervoor kiezen of we de stenen ‘bezand’ aanleveren of overbakken (veldovensteen CREA).

Verrassende effecten

Schitterende kleurschakeringen

Onze stenen kenmerken zich door hun rode tot zelfs zwarte kleurschakeringen. De mooie harde stenen staan garant voor een goede prijs-kwaliteit. Met Steenbakkerij Van Den Broeck gaat u voor 100 % authenticiteit.

Ontdek het assortiment

Soorten

Soorten
Maten
Eerste keus veldovensteen
(19 x 6,2 x 8,5 cm)
Veldovensteen CREAS
(overbakken)
Veldovensteen waalformaat
(21 x 6,2 x 10 cm)
Veldovensteen (speciale actie zolang de voorraad strekt)
(18 x 6,2 x 8 cm)